Tuinen kijken rond de Wieden


De Lindehof

Dit rustiek verbouwde boerderijtje, op het land van Vollenhove, is omgeven door sprankelende borders op kleur. Er is veel gebruik gemaakt van de nieuwe generatie vaste planten. De tuin is omsloten door beukenhagen en opgebouwd uit verschillende gedeeltes, zoals een geurige rozentuin, een zomertuin met tuinhuis, een pasteltuin en een grassentuin.

Verder een vijver met weelderige beplanting rondom, een terrasje omgeven door riet, een voliere gedeelte en een boomgaardje met leiperen en oude fruitrassen. De tuin heeft verrassende doorkijkjes en zichtassen en is tot laat in het seizoen aantrekkelijk.

Deze tuin heeft een oppervlakte 3000m2


Gegevens
Harm-Jan en Gerda van der Linde
Kadoelen 45
8326BB, St-Jansklooster
Tel: 0527-246205 / 0653738807Het Kaampien

Deze tuin is voor een groot deel omgeven door oude houtwallen, en omvat grote vaste plantenborders, een heemtuin met een arboretum gedeelte, een paddenpoel en wandelpaden leiden u door de prachtige borders met verschillende beplanting. In het arboretum gedeelte staan bijzondere bomen en struiken. De tuin is ongeveer 3500 m2 groot.

Gegevens
Eep en Anneke Bovendeur
Barsbeek 84a
8326 BR St-Jansklooster
Tel: 0527-6773Tuin van Geke Rook

Een oude stenen opgetrokken muur, omsluit deze tuin die tegen een leemrug uit de ijstijd is aangelegd. Daardoor is er een hoogteverschil ontstaan met als resultaat dat je vanaf het terras een mooi uitzicht hebt over het natuurgebied De Wieden. Het is een romantische cottagetuin die bestaat uit een voor-en achtertuin met borders op kleur. De beplanting is speels. Tussen de hagen en rondom een oude perenboom staan geurende rozen, clematissen, heesters, grassen, vaste planten, en ( voor het grootste gedeelte zelfgezaaide) eenjarigen. Naast het huis- aan de oostkant- een kruidentuin met rozen en leifruit. Ook is er nog een groententuin-op kleur-. Overal staan bankjes, zodat men ( vanuit de tuin ) van de natuur kan genieten. Onlangs is de tuin ingrijpend veranderd en vereenvoudigd, om deze onderhoudsarmer te maken

Gegevens
De tuin van Geke Rook
Barsbeek 23
8326 BM St.Jansklooster
Tel. +31 (0)527 246282
Info@tuinvangekerook.nl